lördag 26 juli 2008

Det gick bra

Nu har jag sprungit min nya runda. Det kändes mycket bra och även denna gång fick jag tider som tyder på att jag håller i princip samma tempo hela tiden. Nästa gång ska jag ta tider när jag passerar Johanneshovsbron också.


Från start till Danvikstullsbron: 34 min 30 s
Från Danvikstullsbron till mål: 34 min 53 s

Stretchade 25-30 s tre gånger, hoppas det ska räcka för att orka springa samma sträcka imorgon.


Är det dåligt att jogga om man har träningsvärk?


Här är min nya sträcka:





Jag klarade det !!!

Undrar hur mycket det kommer att kosta i slutändan?


Har just köpt ett vätskebälte på Stadium för 199 kr. En bra investering med tanke på hur otroligt varmt det är i solen. Det som är extra bra med detta bälte är att det finns ett nyckelfack och ett fack för mobilen. Perfekt! Hittills har jag nämligen hållit båda i handen och det är lite jobbigt.


För tillfället har jag lagt ut följade inför denna tjejklassiker (på ett ungefär):


Tjejvasan 700 kr

Våtdräkt 1100 kr

Vätskebälte 200 kr

torsdag 24 juli 2008

Oj....

Min svenska vara inte så god...lite jobbigt att byta färg för varje bokstav :P

Hur som helst så väljer jag att springa i detta lunktempo för det var så skönt sist. Kunde tänka på allt möjligt och helt glömma bort att jag sprang.

Bye, bye and good night

Bra eller inte?

Har lite planer på att börja jogga varje morgon men istället för att bara jogga till Johanneshovsbron så ska jag jogga enda bort till Danvikstullsbron och tillbaks. Jag tänkte bara jogga i det tempot som jag joggade första dagen så det ska väl inte vara för ansträngande? Men det jag undrar över är om det blir för mycket träning och ger verkligen ett sådant "långsamt" tempo någon effekt? Om det inte känns bra så är det ju bara att dra ner på träningen!

Jag vet ju att kroppen behöver vila men ska jag bli en riktigt bra långdistanslöpare så måste jag ju träna varje dag, i alla fall nu när jag har tid, och jag har ju aldrig haft några skador so why not give it a try?

För två år sedan när jag joggade 10 minuter varje dag så fick jag snabbt mycket bättre kondition och det kändes som om jag flög fram när jag gick.

Snart jag testa att sprina en mil

onsdag 23 juli 2008

Back on track....nästan

Fick ont i halsen för tre dagar sedan så jag har inte tränat något. Idag var jag dock ute och joggade igen. Började mycket snabbare än förra gången men efter ett tag, tror det var vid "reaggiekiosken", så blev jag lite väl trött och skulle kolla tiden.....men då hade jag aldrig satt igång den :( Bestämde mig då för att gå bort till bron istället.

När jag var vid badet så kollade jag in priserna där. 40 kr för studenter. Har inte bestämt om jag ska ta havet eller Eriksdal..men det blir nog badet.

Det tog 31 min 11 s på tillbakavägen. Tur att jag joggar lite fortare än jag går :)

Go Jossan, go Jossan!!!

fredag 18 juli 2008

Första träningspasset

Idag har jag joggat fram och tillbaka den röda sträckan som ses på kartan här bredvid. Sträcka 1 tog 19 min 34 s och sträcka 2 tog 19 min 31 s. Jag försökte springa samma tempo hela tiden och en skillnad på 3 sekunder tyder ju verkligen på att jag lyckades, jag tittade inte ens på klockan medans jag sprang!

Hela sträckan kan inte vara mycket mer än 5,5 km så en totaltid på 39 min 5 s är ju inte strålande med tanke på att jag vill springa Lidingö tjejlopp nästa år på en tid under 50 min. Kanske joggade jag för långsamt eftersom jag inte alls kände mig trött efteråt men det var ändå skönt att bara lunka på.

Angående studierna så håller jag för tillfället på att repetera alla TD:ar (Travaux Dirigé = räkneövning) i Traitement du Signal (Signalbehandling). I helgen ska jag räkna igenom några gamla tentor.

torsdag 17 juli 2008

Första inlägget :)

Bonsoir !

Här kommer jag framförallt att skriva om sådant som är relevant vad det gäller mina studier i materialteknik och min träning inför tjejklassikern som jag tänker genomföra under 2009.

Bonne nuit !