söndag 31 augusti 2008

Nancy

Idag var jag och joggade i Parc de la Pépinière och tänkte visa lite foton därifrån och några andra ställen i Nancy.


Blev tyvärr inte ett helt varv för det var jättevarmt


Två bilder av parken. I parken finns även ett litet zoo, lekplats och basket- och fotbollsplan


Ett hörn av Place Stanislas (över) rådhuset (under)


Place Stanislas by night, den polske kungen Stanislas står i mitten av torget och pekar mot Polen


Järnvägsstationen i Nancy


Spårvagnen i Nancy, det står Stan på dem

Takk for at du flyr Norwegian

Ha,ha,ha norrmän är roliga ;) Kommer hem vid midnatt på torsdag. Dock kostade mina två väskor 120 kr totalt. Men det är bättre än SAS som tar 120 kr/kg övervikt eller något sådant. Nu kan jag ju ha 40 kg + 10 kg handbagage.

God natt!

fredag 29 augusti 2008

Hoppas, hoppas

Som tur är är det inte lika svårt att få studentbostad i Luleå som i Stockholm. Är lite skeptisk till korridorboende men jag anmälde mig till två olika rum. Lite dumt att jag inte gjorde det för några dagar sedan, precis som för de dubbletter jag såg då. Nu finns det bara en dubblett och den är för två killar.

Man kan visst ha 40 kg om man åker Norwegian. För 50 kr får man ta med sig 20 kg till. Betydligt bättre än med SAS som jag tror tar 120 kr/kg vid övervikt.

Sedan jag lämnade Luleå så har det nya gymmet öppnat. Ska tydligen vara jättebra! Jag ska skaffa kort och gå dit och jogga. Gillar att jogga på löpband. Sedan tänkte jag träna lite yoga också.

Puss och hej

Tentaveckan över

Nu har jag skrivit sista tentan och jag tror att den gick bra :) får väl se hur många poäng jag skrapade ihop under veckan men det blir nog lite pengar till kusinkassan tyvärr. Men,men man får tänka positivt, det var ju länge sedan jag bidrog med pengar sist. De andra två uppdragen ska jag ju klara av i alla fall.

Nu ska jag snart gå och prata med studievägledaren. Det ska nog gå bra för hon är snäll.

torsdag 28 augusti 2008

Vad är smartast?

Har bestämt mig för att flytta tillbaka till Luleå. Undrar dock vad som är bäst, att bo i dubblett eller i korridor? Någon som har erfarenhet?

Ha,ha,ha och hur ska man göra med alla ton (bokstavligt talat ;) ) med saker jag har i mitt rum när Norwegian (som jag tror tillåter mest) bara tar 30 kg. Ja,ja det blir väl till att slänga....

Får se när jag är i Schtockholm igen ;)

Har en utmaning med en kompis, ska börja på måndag....hehe, när jag nått mitt mål så ska jag berätta vad det är.

onsdag 27 augusti 2008

Tid kvar till TJEJVASAN

För att ge er alla lite ångest hehehehe

tisdag 26 augusti 2008

Seriös OS-analys

Fick den här bilden av Lipo. Den visar antalet medaljer Kina, USA och Ryssland fått i de olika valörerna. Man kan ju se att Kina följer "kvinnoidealet" och, som i verkligheten, producerar de inte så många barn. :P

måndag 25 augusti 2008

Efterlängtat inlägg....premier rattrapage....

Idag började den efterlängtade tentaveckan :P Hade min första tenta idag i Tranformation des phases. Det gick sådär. Tentan var inte svår men eftersom jag inte brydde mig om hur man bygger upp ett fasdiagram med hjälp av fri entalpikurvor så kom ju så klart en sådan uppgift. Hur ofta måste man kunna sådant, det ska väl räcka med att man kan tolka ett vanligt diagram? Men det är väl som på gymnasiet, man sitter och deriverar och deriverar på det enkla sättet och så ska man helt plötsligt bevisa det med derivatans definition som man använt en gång fem år tidigare. Ja,ja....c'est pas grave...ska väl smöra lite för "Knugen" om jag måste...han gillar ju mig ;)

Träningen har jag inte direkt haft tid med, men den är inte bortglömd. Återkommer senare med den. Hur går det själva? Nu är det lång tid kvar...men det är inte lång tid kvar tills det är kort tid kvar!!!

Ha det bra i Sverige!

Vous me manque!!!

@-}-}---

torsdag 14 augusti 2008

Träning, meditation och annat

Jag tror jag ska fokusera bloggandet på de gånger då jag har något intressant att skriva angående träningen. Att bara skriva upp lite resultat varannan dag ger kanske inte så mycket...

Mitt mål, uppnåeligt eller ej, är att kunna springa 1,5 mil på 75 minuter i januari för att efter det satsa på skidåkning i Luleå i två månader. Jag hoppas att detta ska räcka för att nå det första slutmålet/delmålet på 2h och 20 min i Tjejvasan i februari nästa år.


Läste på någon hemsida att det är bra att meditera varje dag antalet minuter man är år gammal. Jag ska då meditera 28 minuter per dag. Det låter alldeles lagom tycker jag. Det var många år sedan jag var på Suan Mokkh och mediterade och hade yoga från det att jag gick upp till att jag gick och la mig igen.

Idag skulle jag då testa att medietera, bland annat för att jag känner mig lite stressad över pluggandet och att det inte är långt kvar tills jag ska åka till Frankrike igen. Märkte att jag har blivit jättestel av att träna så mycket. Kunde inte ens sitta i skräddar- eller seizaställning för tillfället. Men om någon vecka ska nog min vanliga smidighet vara tillbaka.

Här kan ni se de vanligaste meditationsställningarna (skräddarställningen heter här Burmese position)

måndag 11 augusti 2008

Löpträning i backe

Först ca 15 minuters uppvärmning till Tantolunden sedan 12 min 39 s löpträning i backe. Upp och ned för backen tre gånger. Sprang ungefär samma tempo upp och ned och första gången upp tog 2 min 9 s.

Ska nog mest använda min pulsklocka som tidtagarur men enligt klockan så förbrände jag 45 kcal men inget fett.


Det kändes mycket mer i vaderna att springa uppför än när jag springer på plan mark. Tror att backträningen var bra. Ska nog springa ett helt pass (ca 30 min) i backe någon gång .

lördag 9 augusti 2008

Opålitlig

Min pulsklocka är inte så bra har jag märkt. Ibland så gick pulsen ned från 165 till 0 och en gång gick den upp till 212 (min maxpuls är 198). Inte så troligt och skulle mitt hjärta ha sådana dramatiska svängningar borde jag nog uppsöka ett sjukhus snarast!!! Ska testa att spänna åt pulsbandet lite mer, det kanske hjälper.

Mina värden från random 30 minuters joggning:

bPM AVG: 161
kcal: 144
Fat[g]: 10

Tar värdena med en nypa salt. Mitt medelvärde på 161 tyder på 81% av maxpuls.

Här är de olika nivåerna:

50-60%
Stärker hjärt-kärlsystemet.

60-70%
Kroppen förbränner procentuellt sett flest kalorier från fett. Tränar hjärt-kärlsystemet, förbättrar konditionen.

80-90%
Förbättrar tempohållningen och ökar grundhastigheten.

90-100%
Överbelastar specifika muskler. Hög skaderisk för vardagsmotionärer, riskabelt för hjärtat om sjukdom föreligger.

Satsar ju på 80-90% men allt mellan 60-90% är väl OK. Vanlig jogging för mig ligger på >80% så det är ju bra.

Nästa gång så ska jag bara träna backträning. Uppvärmning till Tanto och sedan upp och ner för en lång backe där.

fredag 8 augusti 2008

Snart är jag kändis....

Jag brukar följa en tjej som skriver om träning och framför allt om tjejklassikern. Har råkat radera henne från mina favoriter men om man söker på tjejklassiker på google och kollar under bloggar så brukar hennes blogg komma upp först. Gjorde så nu också AND GUESS WHAT I SAW?!?!?!?!??!



Ni måste kanske förstora bilden för att se. Men när jag sökte på tjejklassiker under bloggar på google så kom jag på fjärde plats!!! My blog is BIG, I am BIGGER - I'm the best!!!

Storhetsvansinne?
HA,HA,HA!!!

奥运会 - OS

奥运会今天将在中国开始。
OS i Kina börjar idag.

我要参加2012年的伦敦奥运会?
Ska jag vara med i OS i London 2012?

我要学习。
Nu ska jag plugga.

Utmana gärna!

Det vore kul om alla som ska göra en tjejklassiker tillsammans med mig testar att göra ett coopertest så man ser hur man ligger till hehehehe

Min klocka är lite koko, nu ändrade jag från lb till g och då blev fettförbränningen 0g :P (tur det, låter lite scary att förbränna nästan ett kilo på 13 minuter) Nu är jag i alla fall säker på att alla förinställda värden på klockan stämmer.

good night

torsdag 7 augusti 2008

American fooball

Guess who was there!?!? The American football team….hade dock ingen tid att titta på ett gäng killar uppstoppade med diverse skydd utan var helt fokuserad på joggandet.

Först vid början av fjärde varvet började det kännas lite tungt men jag tror att klockan bara stod på 6 min då…. är inte hundra, vet bara att jag kollade på klockan två gånger och blev förvånad över hur lite tid som gått (3 min resp 6 min) Vid fem varv stod klockan på 10 min tror jag och jag tänkte att jag måste springa på 12 någonting. Är mycket stolt över att det inte hann bli 13 minuter!

Här är alla mina resultat:

Resultattid: 12.55 = ganska bra, men enligt mig mycket bra eftersom jag förbättrade min tidigare tid med 32 sekunder (13.27) +10 år, - 32 sekunder!

Genomsnittlig träningspuls (bPM AVG): 181
Maxpuls (HRmax): 190
Tid inom pulsintervallet (In [min]):12.29 (mitt intervall är 119-198)
Tid under pulsintervallet (Lo [min]): 0
Tid över pulsintervallet (Hi [min]): 0
Den sammanlagda kaloriförbrukningen under registreringen av träningspasset [kcal]: 74
Fettförbränningen under den sammansatta träningsregistreringen (Fat[g]): 916,3 (dock blev det 2.02 lb som jag omvandlade till g men same same….)

Ni kanske tänker 12.55 ok men bara 12.29 inom intervallet och ingen tid utanför, hur kan det gå ihop? Blev först lite konfunderad men jag tror att det beror på att min svettning inte kommit igång riktigt så att pulsbandet inte gav några resultat till klockan.

:D :D :D

Coopertest

I STORA konditionsboken, av Jonas Gustrin, som jag har lånat på biblioteket finns ett avsnitt om coopertest med en resultattabell. Är man en kvinna mellan 20-30 år så är måtten dessa:

Mycket dålig <28
Dålig 29-35
Ganska bra 36-42
Bra 43-48
Mycket bra >49

Vad betyder då dessa nuffror? Tja, de är olika värden man får beroende på tiden man erhåller. Självklart så ser man ju att ju högre siffra desto bättre är det :)

Om man som jag vill testspringa distansen 2400 meter så gäller följande (tider):

17.45 eller långsammare = mycket dåligt
17.30 – 14.15 = dåligt
14.00 – 12.00 = ganska bra
11.45 – 11.00 = bra
10.45 eller snabbare = mycket bra

Ska strax gå bort till Zinkensdamm och testa hur jag ligger till. Skulle jag mot all förmodan springa på tex 10.48 så kommer jag definitivt klassa mig själv som mycket bra ;)

PUSS

onsdag 6 augusti 2008

Kalas

Nu ska jag på kalas i Enskde. Tar cykeln dit. Beräknar sträckan till lite mer än 6 km.

This is the route:


Party, party

tisdag 5 augusti 2008

Det gäller att passa på...

...när det inte regnar.

Har just sprungit den korta sträckan. Cyklade till Tanto som uppvärmning men det blev snarare nedkylning och de första tvåhundra meterna kändes väldigt jobbiga och benen var mycket tunga.

Lyckades dock förbättra båda delsträckorna med två minuter!

Sträcka 1: 17 min 20 s
Sträcka 2: 17 min 10 s

Imorgon ska jag hämta ut min pulsklocka så nästa gång jag springer så kan jag skriva vad jag hade för puls och eventuellt vilken hastighet jag sprang (vet inte hur avancerad min stackars pulsklocka från Clas Ohlson är).

CIAO

måndag 4 augusti 2008

1 km

Idag har jag äntligen tränat igen. Simmade en kilometer på Eriksdalsbadet. Jätteskönt, det ösregnade så vattnet kändes bubbelpoolsvarmt :) Ska nog simma imorgon igen för jag lämnade cykeln vid Skanstull för att det regnade så.

Simmade bröstsim och jag tror det tog ca 30 min. Imorgon ska jag nog bara simma crawl så då ska jag väl kunna förbättra tiden lite hoppas jag.

Den 8/8 är det gratis på Eriksdals utomhusbad, någon som har lust att hänga med?