söndag 30 november 2008

Andra turen igår

Igår hade jag riktig valla och jag såg mina remsor i spåret hahaha Det gick lite bättre men jag glider inte så mycket på mina skidor utan det är som om jag går. Jag måste definitivt förbättra min kondis. Vi ska åka skidor på helgerna och jogga på vardagarna.

Det kan ju vara bra om ni hinner prova att åka med era skidor i alla fall en gång speciellt om ni har köpt ny utrustning. Mina handtag, eller det man stoppar in handen i, satt för tight och jag kunde inte göra dem större så nu har jag en ganska stor blåsa mellan pekfinger och tumme. Men en kille vid Ormberget hjälpte mig så jag hoppas att det känns bättre nästa gång vi åker.

Nu ska jag plugga lite. Ha en bra dag!

lördag 29 november 2008

Oj,oj,oj Madde is far away.......

Tyvärr låååååååååååååååååååååååååångt framför mig. Första turen idag. Jag använde min tejpvalla som var heeeeeeeeeeelt kasssssssssssssss. Den försvann efter första backen och sedan kom jag varken framåt eller bakåt...........

Vi åkte 2,5 km.........det tog så lång tid att jag knappt törs skriva......men om vi säger såhär....hade jag åkt samma hastighet hela Tjejvasan skulle det tagit 5h och 12 min. No more comments! (alltså det tog mer än dubbelt så lång tid som om jag skulle joggat 2,5 km) Ja,ja med rätt valla och lite mer övning så ska det nog gå bra. Har fått lite tips så det känns bra. Nästa tur blir imorgon.

torsdag 27 november 2008

Projektet

Vi har bestämt oss för att försöka förbättra det persiska musikinstrumentet santur. Men nu när jag tänkte på projektet så kom jag på att vi kunde ju analyserat mina stavar istället. Varför det lättast går av där nere och vad man kan göra åt det (hahaha alltså en annan lösning än att tejpa med eltejp runt :P ). Ja,ja jag kan göra min egen analys.

Igår var jag hos min kompis och han lärde mig spela en jättefin grekisk sång på santurn. Santurn låter lite som ett piano och man slår hårt med de smala pinnarna på strängarna. Strängarna är så hårt spända att man kan lyfta hela santurn genom att ta i en sträng. Här är en bild från wikipedia:

Äntligen!

Nu har jag köpt de nya skidorna. Första turen blir i helgen. Det blir nog en eller en och en halv mil. Ska bli intressant att se hur det går. Jag har ju aldrig tränat längdskidåkning utan bara varit på tur med familjen. Ha,ha, ha nu ska man (=jag) tydligen springa upp för backarna hehehe, det har jag ju aldrig gjort förut.

Ett tips till mina motståndare: Hör med sportaffärerna om de kan valla åt er. De kan nämligen ha billigare pris än om man gör det på plats. Hörde något om 700 kr i Mora men på Team sportia kan de göra det för 550 kr tror jag och ska man "bara" åka Tjejvasan kostar det 350 kr tror jag (jämfört med 500 någonting i Mora). Det gör inget om man inte vallar samma dag för proffsen använder pulver och det är beroende av luftfuktigheten och inte temperaturen. Dessutom ska i alla fall jag tejpa mina stavar längst ned för det är där de lättast går av. Men vi alla (som anmält oss) kommer att få ett häfte eller liknande inför Vasan där det står vad vi ska tänka på.

måndag 24 november 2008

Il y a beaucoup de neige ici

Har bestämt mig för att börja skriva lite mer om skolan. Kanske lite trist att bara läsa om träningen. I den ena kursen ska vi börja med ett projekt. Vi ska välja en sak och analysera materialet och se på vilka sätt man kan förbättra produkten. Vi ska spåna lite tills på onsdag men min labbkompis hade tänkt lite på sitt musikinstrument från Iran som har små metallbitar som tydligen rostar och får små gropar. Detta gör att tonerna efter ett tag låter falska etc. Kanske inte prio ett inom svensk industri men det vore ju ändå kul om man kom på en bra idé för att lösa detta.

Idag hade vi första power walken, lite ansträngande att lufsa omkring i tre decimeter snö på Mjölkuddsberget. Vi ska ta en ny promenad imorgon kl 8 :P Klockan 21 ikväll ska jag gå till Stil och jogga. Det ska bli varmt och skönt....det är ju rätt så snöigt och blåsigt här just nu :S

När jag var på Ica och handlade så såg jag en styrekträningstidning med en tjej på framsidan. Köpte den för att få lite inspiration. Det står att man ska styrketräna hela kroppen om man vill få sexiga magmuskler. Får väl börja med det då...

Här är två videor som längdskidesektionen rekommenderar, take a look and be inspired!
barmarksträning:
http://se.youtube.com/watch?v=WTrxubWyEE4

spänst för löpare:
http://se.youtube.com/watch?v=lmi1JdySQ1Q

söndag 23 november 2008

Ny utmaning

Nu på kvällen så bestämde jag, min kompis och min skidcoach att vi ska ha en ny utmaning. Min kompis ska gå ner 15 kg tills 31 maj och jag och min coach ska ha sexpack på magen. Är det snyggt med tjejer som har rutor på magen? Han tycker Carolina Klüft är snygg och hon om någon måste väl ha rutor? Jag har för mig att jag har sett Kallurs rutor.

Vad tror ni är lättast, att gå ner 15 kg (för en person som inte brukar tycka att det är lätt att gå ner i vikt) eller skaffa sex magrutor på sex och en halv månad? Jag och min kompis ska i alla fall börja med morgonpowerwalks på ca 7 km varje morgon.

fredag 21 november 2008

Hur långt har jag sprungit?

Om man vill veta hur långt man har sprungit kan man gå in på denna sida. Den räknar nämligen ut den sträcka man vill veta. Vi tjafsade lite om Mjölkuddssträckan idag :P och då tyckte de att jag var osmart som mäter med linjal :P Jag visste inte att det fanns sidor som mäter åt en.

Idag är det vilodag men imorgon ska jag ut igen. Idag snöade det lite. Vad har ni för väder i Stockholm? Hoppas att de ringer från Team sportia imorgon så att jag kan hämta utrustningen :)

torsdag 20 november 2008

Det går framåt :)

Har börjat träna en hel del nu. Vi joggade två varv vid Mjölkuddsberget idag. Det finns lite delade meningar om hur lång sträckan är. Men något mellan 2,5-3 km. Tiderna för mig blev 14:40 varv ett och 15:04 varv två. Vi kör uppvärmning till Mjölkuddsberget och nedjoggning tillbaka till universitetet.
Här är två kartor över Mjölkuddsberget och Ormberget där vi tränar:


söndag 16 november 2008

Tur att jag är perfekt :D

Har just kommit hem från Team sportia. Förra helgen när jag var där sa en kille att det bästa för mig är ett par motionärsskidor. Jaha tänkte jag, det är väl kanske bra även fast syrran skaffat tävlingsvarianten. Men idag när jag var där så snackade jag med en kille från något märke som jag inte kommer ihåg :P och han sa direkt ja, men tävligsskidor är det bästa för dig. Hur mycket väger du? 50 sa jag. Perfekt sa han :) då blir det juniorskidor och 4000 kr billigare. Piff! Dessutom, Stockholmslosers!!!!! han sa att stakar jag runt lite på Ormberget och det är bra före på tävligsdagen så är det piece of cake för mig att köra 3 mil på 2 timmar. Babies you gonna lose!!!!! I am the best!!!!

fredag 14 november 2008

Det gick riktigt bra :)

Halt, många vattenpölar med iskallt vatten som dränkte skorna på vägen till spåret och lite duggregn men det gick riktigt bra att springa ändå. Först sprang jag till Kåren för att hämta upp min kompis. När jag väl var där så började jag hosta men han sa att det var OK. Sedan gick vi hem till honom och efter det sprang vi till elljusspåret. Där förbättrade jag min tid med två minuter. Det kändes jättebra! Jag blir verkligen sporrad av att springa med mina kompisar. Visst, det känns ju inte så bra när det ser ut som de går fast det egentligen joggar och sedan behöver stanna tre fyra gånger för att jag springer mycket långsammare men ca 3 km på 15 minuter är i alla fall en bra början.

Japp, jag vet att jag ska vara försiktig. Har ju väntat i två veckor nästan. Får väl se om jag är död imorgon. Om allt känns bra ska jag nog träna då också.

Nu har snön blivit is och jag var nära att ramla av cykeln men gjorde det inte. Hoppas det kommer ny snö snart igen.

PS. Idag lärde jag mig en ny sak, 上海, Shanghai, betyder över = shang 上 havet =hai 海DS.

Snööö

I förrgår natt kom det snö :) Hoppas det kommer mer så att jag kan använda mina skidor som jag ska köpa imorgon.

Har inte joggat på en vecka pga förkylning och värk i kroppen. Orkar inte bry mig längre utan idag efter lunch ska jag ut.

lördag 8 november 2008

Hej igen

Oj, nu var det länge sedan jag skrev...igen... har tänkt flera gånger nu i veckan att jag ska skriva men det har inte blivit av. Vi hade ett test i mandarin i onsdags som inte alls gick bra så jag måste verkligen skärpa mig.

Träningsmässigt så har det väl utifrån förutsättningarna gått bra. Jag och guysen var, som jag skrev tidigare, ute i måndags. På tisdagen fick jag ont i halsen så all den träning jag hade planerat blev aldrig av. Igår, fredag, tänkte jag att jag var redo igen eftersom halsen var ganska ok men nu är jag snuvig och ögonen känns lite ansträngda. Vi har planerat att springa imorgon igen men jag vet inte om jag borde hänga med eller ej. Jag kanske har lite feber, jag vet inte.

Idag var jag och min längdskideexpert på Team sportia för att kolla på de paketpriser som de sa att de skulle få in till denna helg. Men de hade inte kommit. De sa dock att nästa helg så är det stor skidhelg där och alla leverantörer av de kända skidmärkena ska vara där och det är upp till 20% rabatt. När jag väl var där så köpte jag lite träningskläder. Bj-overall och ett underställ. För er som inte är inne i skidsnacket så står Bj för Björn Dählie. Känner mig glad och proffsig i mina nya kläder. Jag som, hehehe, hatar att shoppa är ju glad i en månad efteråt när jag väl gör det.

Om jag är frisk i veckan så blir det starten på intensivträningen, ska berätta mer när jag börjar.

tisdag 4 november 2008

Jag överlevde :)

Det gick bra igår. Visserligen var jag lite gnällig men vi joggade till elljusspåret sprang det sedan och efter det joggade vi tillbaka hem. Det var faktiskt jättebra att springa tillsammans. Dessutom tränade vi lite skidövningar i backen.

Det var meningen att jag skulle hänga med en av killarna på spinning i 45 min kl 7 idag men det blev inte så utan jag ska ta 30-minuterspasset kl 19 istället. Men i fortsättningen ska jag nog gå på spinning 45 på tisdagsmornar (så länge jag inte har en föreläsning 8:15).

Ha en bra dag!

måndag 3 november 2008

Lite spänd

Ikväll kl 19 ska jag och the guys träffas vid fontänen och jogga iväg till skogen för att ta ett varv där borta. Kommer jag att överleva? Det känns som om det är jättekallt och vi ska springa jättelångt. Åhhh hjälp!!! Men det är ju bra att träna i kyla så att man är van. Det är egentligen inget problem eftersom jag har sprungit i -20˚C - -25˚C tidigare (nu är det ca 0˚C) här uppe men det är ju alltid värst i början när kroppen inte har hunnit vänja sig vid kylan.

Idag började en av mina nya kurser - material och materialval. Föreläsaren jag hade idag var bra och det vi lärde oss om keramer var intressant. Sitter och pluggar nu tog bara en liten bloggpaus. :)

学习 学习 学习
PLUGGA PLUGGA PLUGGA

lördag 1 november 2008

Hm

Att jogga på löpband eller cykla på träningscykel själv är inte riktigt min grej har jag kommit på. Jag vill helst inte ta ut mig och springer inte mer än 2-3 km därför har jag bestämt mig för att gå på olika pass istället.

Nu ska jag sätta mig och göra upp ett pluggschema. Efter det ska jag se vilka olika pass som finns och matcha in dem så att de fungerar med föreläsningar etc.

Syrran, var köpte du dina skidor? Funderar på att åka till Stadium eller något och titta. Förra helgen var det skidbytardagar här men jag hade inte tid att gå. Har för mig att det brukar vara någon sådan dag i februari också men jag är inte säker. Dessutom måste jag ju skaffa skidorna snart så att jag kan börja åka direkt när snön kommer.

晚安 - wan an - god natt